Csepegtető öntözés az országban saját kezűleg házi rendszer műanyag palackok

Csepegtető öntözés az országban saját kezűleg házi rendszer műanyag palackok
Tulajdonosoknak kertek és gyümölcsösök tavasz eljövetelét - vidám és kihívást jelentő időben. Egyrészt vannak az első hajtások, és velük együtt, és remélem, a jó termésért. Másrészt, meg kell, hogy minden erőfeszítést, hogy ezek a remények valóra. Minden kertész tudja, hogy a fő feltétele a gyors növekedés és fejlődés a növények időben öntözés. Ha a hely meglehetősen nagy, akkor kannával, vagy egy vödör kertben ágy nem fog futni tömlőket, hogy elvegye az is elég nehéz, és értelme ebből lesz egy kis öntözés. Az ideális megoldás -, hogy építsenek egy csepegtető saját kezűleg.A működési elve és az előnyök, csepegtető öntözőrendszer az országban

Balzac azt állította, hogy minden emberi képesség - ez a keverék a türelmet és időt. Ugyanez mondható el a telepítés csepegtető öntözőrendszerek. Egy kis erőfeszítést és időt építeni a rendszert, amely az ország tudott még egy kezdő kertész. De tudnod kell néhány jellemzője a telepítést.

Csepegtető öntözőrendszer áll fém tartály vízvezetékek, csepegtető szalagok, szűrők, intravénás vonalak, összekötő megerősítése. A víztartály esetén használatos országban vagy területen nem folyóvízzel. Barrel kell telepíteni magasságban 1-2,5 méter, menedék a közvetlen napfénytől. A fennmaradó elemeit csepegtető rendszer kell megvásárolni egy szaküzlet.

Csepegtető öntözés az országban saját kezűleg házi rendszer műanyag palackok

Meghajtóeszközre csepegtető

A működési elv a következő: A víz a tartály áthalad a szűrőn, a gravitáció hatására a gerincvezeték belép a szalag droppers, szét az egész területen. Így, a föld öntözési előfordul kis részletekben közvetlenül a gyökérzet a növények.

A fő előnye a csepegtető öntözés

 • Használt üvegházakban és szabadföldi;
 • végzett öntözés kerti növények, gyümölcsfák, sövények és cserjék;
 • jelentősen takarékoskodik a vízzel, valamint elektromos és a mezőgazdasági termelők időt;
 • előnyös, hogy a növény (nincs kiszáradástól és túlfolyó, mert a víz által szállított gyökerek rendszeresen és kis részletekben);
 • bevezetésének lehetőségét műtrágyák és a termékenyítő anélkül, hogy kárt a növény.

A rendszer telepítése saját kezűleg házilag

Minden esetben kezdődik tervezés. Mint mondják, a számítás - a záloga a józan ész és eredményes munkát. Ezért indul a készülék csepegtető öntözés a kezüket kell ábrázolni rendszert. A munkaterv a következő lenne:

 1. Az ábrán jelöljük a hely, ahol ez lesz a víztartály, mint lesz található fő tömlő vagy cső. Ez számukra, hogy a megközelítés a víz csöpög szalagok.
 2. Mérjük meg a hosszát az ágy és a távolság a növények. Ez lehetővé teszi, hogy meghatározza a megfelelő hosszúságú tömlő öntözéshez és a távolság csepegtető.
 3. Állítsa egy tál vizet magasságban 1,5-2,5 m-rel a helyszínen.

Csepegtető öntözés az országban saját kezűleg házi rendszer műanyag palackok

Telepítése csepegtető öntözőrendszerek saját kezűleg

 • Tömeges tömlő vagy cső rögzített a víztartály merőleges az ágyak.
 • Lyukat fúrni, hogy egy bizonyos távolságot. A kiindulási fő csőszerelvény rögzítve csepegtető szalagot. Lesz annyi ágy a területen.
 • Csepegtető szalag megállapított mentén ágyak droppers közelebb a növény, hogy csatlakozzon az egyik oldalon gerincvezeték, és a többi - tette csonk.
 • Csatlakoztassuk a tömlőt a hordó vízzel. Víztisztításhoz telepítéséhez szükség van egy szűrő a tartály és a cső.
 • Csinálok egy keret fejléc cső a tartály fölött az alsó, hogy a törmelék rendezi, és nem lép be a rendszerbe.
 • Mi töltse fel a tartályt vízzel, és kapcsolja be a csepegtető.


 • Az árnyalatok a rendszer sikerének

  Először is, a házi csepegtető öntözés folyamatos ellenőrzést tesz szükségessé. El kell kerülni a túlköltekezés vizet, és ennek következtében - az erózió a talaj, romlás és halál a gyökérzet. A felügyelet nélküli rendszer a végén a víz, ami a szárítási ki a talajban.

  Másodszor, gyakran eltömődött csöpög, akkor kell rendszeresen átöblítjük, és tisztítani. És a legjobb az összes köztes tartályok zárva tartott, hogy a belsejében nem kap rovarokat. Mindenesetre lehetetlen, hogy növelje a lyuk, mert ez a nyomás a rendszerben csökken, és a víz egyenetlenül oszlik el.

  Csepegtető öntözés, műanyag palackok

  Csepegtető öntözés az országban saját kezűleg házi rendszer műanyag palackok

  Mesterek, csepegtető műanyag palackok

  Mindenki tudja, milyen leleményes ember - kertészek. Lehetnek minden úgy tűnik, felesleges dolgokat, hogy valami hasznos a kertben, vagy ingatlan. Még egy műanyag tartály, amely meghódította az egész, azt tapasztaltam, hogy az ország jó hasznát. Kézművesek megtanulta, hogy csöpög a műanyag palackok.

  Egy ilyen eljárás a föld öntözés hasznos azok számára, akik jönnek, hogy az ország időközönként. Műanyag konténerek, hogy egységes öntözés a növények 2-4 napig. Egyértelmű, hogy célszerű használni a kis területen. Elfogadom öntözés acre segítségével palackok fáradságos és kivitelezhetetlen.

  Sok növény gyökere öntözés azért előnyös, mert a víz alá a leveleken, provokálja a különböző betegségek. Így, csepegtető uborka, paradicsom könnyen elvégezhető 1.5 - 2 literes műanyag palackok.

  Csepegtető öntözés az országban saját kezűleg házi rendszer műanyag palackok

  Csepegtető öntözőrendszerek lóg palackok

  Telepítése öntözés palackok

  Már a kezdet kezdetén meg kell levágni az alján a nyak szorosan zárja a fedelet, és mindkét oldalán az üveg, hogy egy pár lyuk. Fontos figyelembe venni a talaj szerkezetét: ha homokos, csak két lyuk, és ha nehéz agyagos, amire szükség van négy.

  A két bokrok uborka vagy paradicsom palack ásni, hogy a mélysége 10-15 cm-es vágási alulról felfelé. Pour vízben, amelyet fokozatosan szivárog át lyuk, és táplálja a gyökerek a nedvességet.

  Csepegtető öntözés az országban saját kezűleg házi rendszer műanyag palackok

  Palack csepegtető öntözés ásott a földbe

  A variáns öntözés, amikor a műanyag vizes palackot lógott a drót az egyes növény. A lyukak ebben az esetben lehet tenni egy nap, vagy egy csavart cső. Ez a módszer alkalmas a takarmányozási növények, műtrágyák kell használni, csak folyékony formában.

  Felállítása a kertben csepegtető öntözőrendszer, egyszerűsíteni a munkáját, és kapcsolja be a tartózkodás az országban jelenleg élvezi. Hagyja, hogy a ágy tetszik a bőséges termés!

  Ajánlott cikkek

  Én az ő dacha is használhatja házi csepegtető öntözés virágok, különböző cserjék és természetesen az öntözés zöldségek. Az egyetlen dolog, ahol hoztunk egyensúlyi csöpög - ez eper ágy. Van minden, amit mondott, így a végtelenségig, csak megváltoztatni a felső réteg, a műtrágya és az eper többször virágzó fajták tetszik nekünk a fagy.

  Ha van egy nagy tartály alatti öntözés (azt sok), akkor lehet, hogy az élet könnyebb „jó”. Ehhez szükségünk van, hogy egy pár Investment: Ez egy kis víz és az elektromos időmérő (nem mechanikai). Az időzítő be van állítva egy heti ciklust, hogy tartalmaz egy szivattyút, amely szivattyúk vizet a tartályból a csövek. Plusz az a tény, hogy szinte elfelejteni öntözés, ellenőrzi a hétvégén, ha minden rendben van.